ΜΠΑΝΑΝΟΨΩΜΟ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

Αυτό το ψωμί διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα. Είναι κάτι μεταξύ κέικ και ψωμιού. Δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη αλλά γίνεται με μέλι, πράγμα που το κάνει θρεπτικό για τα παιδιά ως σνακ στο σχολείο αλλά και ως πρωινό στο σπίτι. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και ανήκει στην κατηγορία quick breads γιατί ο χρόνος προετοιμασίας του είναι μόλις 10 λεπτά, χωρίς μίξερ και πολλά υλικά! Είναι νόστιμο, ζουμερό, με φρουτένια γεύση χάρη στις μπανάνες και με τριφτή ζύμη!  
Τη συνταγή την ανακάλυψα προχθές από το blog Kerasopites.gr της γλυκύτατης Έλενας και σκέφτηκα να τη δοκιμάσω. Ως μαμά με παιδάκι στο δημοτικό βλέπεις, αναζητώ εύκολες και κυρίως θρεπτικές συνταγές χωρίς πολλά λιπαρά και ζάχαρη, για το κολατσιό του στο σχολείο. Και σίγουρα, προσπαθώ να τον δελεάζω με διαφορετικές συνταγές κάθε φορά ώστε να τρώει σπιτικά γεύματα και να αποφεύγει τους πειρασμούς του κυλικείου... Νομίζω πώς και αυτή τη φορά, τα κατάφερα πολύ καλά, μιας και το μπανανόψωμο αυτό τους ξετρέλανε και έχω να σου πω ότι από χθες το βράδυ που το έφτιαξα έχει μείνει κάτι λιγότερο από το μισό... 😉
Για όσους αγαπούν τις πιο γλυκές γεύσεις, μπορούν να το γαρνίρουν με κάποιο γλάσο, όπως προτείνει και η Έλενα ή ακόμα και με απλή μερέντα! Την επόμενη φορά σκέφτομαι να το δοκιμάσουμε και με τριμμένο καρύδι μέσα, νομίζω θα του ταίριαζε πολύ!
Σου προτείνω να το δοκιμάσεις κι εσύ. Τη συνταγή με τα υλικά και τον τρόπο εκτέλεσης θα τα βρεις ΕΔΩ
Σε φιλώ γλυκά,
Μαρία
😘😘😘

CONVERSATION

3 Comments:

  1. Αυτό μπανανόψωμο πρέπει επειγόντως να το δοκιμάσω.. ειδικά με την μερέντα απο πάνω!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία συνταγή! Θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα χαρώ να μου γράψεις τις εντυπώσεις σου! Ευχαριστώ για το σχόλιο!

      Διαγραφή

Back
to top