ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


Λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία είχαμε τη χαρά να διαβάσουμε ένα υπέροχο βιβλίο, το οποίο μας βοήθησε να δούμε με θετικό μάτι, την επιστροφή στα θρανία! Πρόκειται για την καινούρια σειρά των Σιλβέν Ζαουί και Ανελόπ Παρό, "ΟΔΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ"  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. 

Τα πρόσωπα της σειράς, είναι πέντε παιδιά. Ο Τιμ, η Μία, ο Σαμ, ο Έντζο και η Ρόουζ μένουν στην ίδια πολυκατοικία και είναι φίλοι κολλητοί. Κάθε μέρα, μαζεύονται όλοι τους στην αυλή για να παίξουν, να πουν τα νέα τους, να μοιραστούν τις χαρές, τις λύπες και τις αγωνίες της καθημερινότητας τους, ψάχνοντας από κοινού να βρουν λύσεις στα διάφορα προβλήματά τους... 
Στο βιβλίο της σειράς "Δε θέλω να πάω σχολείο" οι φίλοι μας έρχονται αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα. Ήρθε η ώρα να ξανανοίξουν τα σχολεία. Ο φίλος τους ο Σαμ όμως έχει ένα σοβαρό θέμα. Δεν θέλει να πάει με τίποτα στο σχολείο.
Φοβάται πολύ και βρίσκει διάφορες δικαιολογίες γι'αυτό. Οι φίλοι του όμως είναι εδώ για να τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει όλα εκείνα τα νέα πράγματα που θα συναντήσουν στο σχολείο. Η Μία βρίσκει μια θαυμάσια ιδέα.
Αντί να κάθονται και να ανταλλάσσουν απόψεις για όσα τους αγχώνουν στο σχολείο, τους προτείνει να κάτσουν όλοι μαζί και να απαριθμήσουν όλους τους λόγους που υπάρχουν για τους αρέσει το σχολείο, και οι οποίοι θα τους βοηθήσουν να ξαναβρούν τη χαρά της ζωής! Κι έτσι φτιάχνουν τις ΚΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ!!! 
Ο μεγάλος μου βιβλιοφάγος, ξετρελάθηκε με το βιβλίο αυτό επειδή είναι σε μορφή κόμικ, η εικονογράφηση έχει υπέροχα και ζωντανά χρώματα και οι διάλογοι είναι έξυπνοι και κατανοητοί για παιδιά της ηλικίας του.
Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει και το "Δημιουργικό Εργαστήρι" που προτρέπει ευχάριστα τους μικρούς αναγνώστες να απασχοληθούν, παίζοντας! 
Αν και το δικό σου παιδί, αγαπάει τα κόμικ, αυτή η σειρά θα το μαγέψει. Μπορείς να αγοράσεις με έκπτωση το βιβλίο "Δε θέλω να πάω σχολείο" από την ηλεκτρονική σελίδα των εκδόσεων Μεταίχμιο εδώ . Επίσης, στην ίδια σειρά κυκλοφορεί και το δεύτερο βιβλίο "Κολλημένος στην οθόνη", ενώ μέσα στο νέο έτος αναμένονται δύο ακόμη βιβλία! 
Δεν ξέρω για εσάς, εμείς όμως ανυπομονούμε να διαβάσουμε και τα επόμενα βιβλία της σειράς!
Πολύ σύντομα κοντά σας, με δύο ακόμα προτάσεις από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κι αυτή τη φορά για παιδιά που αγαπούν τους πειρατές!!!
Έως τότε, σας φιλώ γλυκά!
Μαρία

CONVERSATION

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Back
to top