ΣΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ


Νέα πρόταση βιβλίου σου έχω σήμερα φίλη μου, η οποία κυκλοφόρησε πριν μερικές μέρες από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος! Το ολοκαίνουριο βιβλίο έχει τίτλο "Στα κύματα της Έλλης" και είναι δημιούργημα του εκπληκτικού διδύμου Αντώνη Παπαθεοδούλου και Ίρις Σαμαρτζή που για ακόμα μία φορά έκαναν το "θαύμα" τους. 


sta-kymata-tis-ellis

Τόσο η πρωτότυπη ιστορία του συγγραφέα όσο και η άψογη, γεμάτη χρώματα εικονογράφηση θα σε κερδίσουν με την πρώτη ματιά! Αυτό συνέβη σε μενα τουλάχιστον όταν το είδα προχθές στα ράφια γνωστού βιβλιοπωλείου. Χωρίς δεύτερη σκέψη το αγόρασα για τον μεγάλο μου βιβλιοφάγο... αφού το διαβάσαμε παρέα, βεβαιώθηκα για ακόμα μία φορά πως είχα κάνει τη σωστή επιλογή! 


Τι πραγματεύεται όμως αυτό το βιβλίο μ'αυτό το όμορφο εξώφυλλο? Μια νέα απίθανη περιπέτεια με τις ανακαλύψεις ενός θαλασσοπόρου ή τις περιπέτειες ενός κοριτσιού με μακρυά πορτοκαλί μαλλιά? Μήπως και τα δύο? 
Λίγα λόγια από την ιστορία...

Ο Καπτανίκ είναι ναυτικός.
Έμπειρος, πολυταξιδεμένος.
Ξέρει καλά τους χάρτες,
τους φάρους, τους καιρούς.

Ξέρει να διαβάζει τι γράφουν
τα αστέρια στον ουρανό,
να ακούει τι σιγοψιθυρίζουνε

στην πλώρη του τα κύματα.



Κρατά γερά το τιμόνι και το καράβι του οδηγεί...
Όχι όμως σε θάλασσες.
Ούτε σε ωκεανούς.
Ούτε σε λίμνες ή ποτάμια.

Αλλού ταξιδεύει ο Καπτανίκ.
Έχεις περιέργεια πού;

Να μάθεις θέλεις; 



Ταξιδεύει στα μακριά , σγουρά μαλλιά της Έλλης...

Διαβάζοντάς το, στον γιο μου, συνειδητοποίησα ότι μέσα από τις ναυτικές περιπέτειες του Καπτανίκ σ'έναν κόσμο φανταστικό, μπορούσα να διακρίνω την καθημερινότητα των μικρών παιδιών - στην προκειμένη περίπτωση της μικρής Έλλης! Οι εναλλαγές των συναισθημάτων τους, τα όσα βιώνουν σε υπερθετικό βαθμό, οι φόβοι τους, οι δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν, τα όνειρά τους και ο ενθουσιασμός για τη ζωή... 
Όλη αυτή η περιπέτεια, μου θύμισε την ευρηματικότητα των μικρών παιδιών και τα τεράστια πράγματα που γίνονται μέσα στα κεφαλάκια τους!

Βρήκα την ιστορία ευφυέστατη, δοσμένη με τον πιο απλό και συνάμα διασκεδαστικό τρόπο που σε συνδυασμό με τις υπέροχες εικόνες την έκαναν απλά μοναδική!!! 

Κι αν θέλεις φίλη μου, να διαβάσεις ολόκληρη την ιστορία και στα δικά σου ζουζούνια, τότε αγόρασε το βιβλίο με έκπτωση από εδώ

Σε γλυκοφιλώ
Μαρία




CONVERSATION

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Back
to top